ЦРВЕН КРСТ -ОО РАДОВИШ ГО ОДБЕЛЕЖА -МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СТАРИТЕ ЛИЦА

Црвен крст -Општинска организација Радовиш го одбележа 1ви Октомври -Меѓународниот ден на старите лица,од страна на Општина Конче имаше организирано свеченост на кој присуствуваа претставници од Здружението на пензионери, Здружението на борци, Здружение на граѓани на Општина Конче, претставници од ЈЗУ Здравствен дом Радовиш како и претставници од други општини.

 

Волонтери од Клубот на млади на делеа информативни флаери -Препораки за правилна исхрана и здраво стареење и дел од присутните имаа можност да поплнат прашалник за постоење на дискриминација по основ на возраст.

Црвен крст -Општинска организација Радовиш

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза