ЗАПОЧНУВА ОБВРСКАТА ЗА ВОЗАЧИТЕ – Задолжителна зимска опрема во возилата

Од 15 Ноември па се до 15 мај, стапува на сила обврската задолжително носење зимска опрема во возилата,  што ќе важи до 15 март, а тие што нема да ја почитуваат обврската ќе заработат парична казна  во износ од 45 евра, или 25 казнени поени, а може да бидат и исклучени од сообраќајот.

 

Според нашите прописи секое патничко возило кое учествува во сообраќајот на пат надвор од населено место мора да има зимски пневматици на сите тркала со минимална длабочината на шарите на слојот што гази по обем и широчина од 4 mm, или пневматици со летен профил ако возилото во приборот има синџири за снег за погонските тркала или други соодветни помагала.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза