НЕМА ВЕЌЕ ВОЗЕЊЕ НИЗ ШТИП!

Нова модерна обиколница, која се пушта во употреба за сообраќај, како дел од експресниот пат ШтипРадовиш.

„Граѓаните на југоистокот, од утре ќе можат да возат по нова, модерна и безбедна обиколница, без притоа да мораат да влегуваат во градот. Јас денес знам дека после 40 години, направивме реконструкција на овој патен правец за наредните години и децении, а ќе биде пред сѐ за поголема безбедност и побрз транспорт”, изјави министерот Бочварски при вчерашниот увид на обиколницата.

Најавата е од денес попладне обиколницата ќе биде пуштена за сообраќај за сите возила. Обиколницата е во должина од 6 километри, коловозот е проширен на 11,5 метри, со две коловозни ленти од 3,5 метри ширина и две ленти за застанување.

Министерот Бочварски додаде дека на втората фаза од експресниот пат од клучката кај Три Чешми се работи интензивно и очекувањата се комплетно патот да биде пуштен во употреба и пред крајниот рок, кој е во април 2022 година.

Во однос на втората фаза на експресниот пат, од клучката кај Три Чешми, тој истакна дека се работи интензивно и очекувањата се комплетно патот да биде пуштен во употреба и пред крајниот рок кој е во април 2022 година. Директорот на ЈП за државни патишта, Ејуп Рустеми, информираше дека градежните работи на втората фаза од експресниот пат Штип – Радовиш се влезени во завршна фаза.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза