ОДРЖАНА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Во Гевгелија се одржа втората седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион на која се работеше по следниот дневен ред:

-Усвојување на Записникот од Првата (конститутивна) седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион;

-Извештај за воспоставената меѓуопштинска соработка за решавање на проблемот со бездомните животни на територијата на Југоисточниот плански регион и основаното зедничко јавно претпријатие за заловување и третман на бездомни кучиња „АСТРА-ЛУНА“ Струмица;

-Извештај за состојбата и активностите за изградба на регионална депонија за Југоисточниот плански регион односно воведување на регионално интегрирано управување со комуналниот цврст отпад во Југоисточниот плански регион;

-Донесување на одлука за примопредавање на проектот „Изградба на патот с. Зубово – с. Ново Село – с. Мокриево“;

-Разно;

-Регионалното организирање и планирање е алатка преку која суштински се вмрежуваме и заеднички ги решаваме проблемите. Го развиваме регионот заедно и настапуваме партнерски.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


Related Articles

Временска прогноза