ОДРЖАНА ВТОРА СРЕДБА СО СТОПАНСТВЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

И денес во салата на Советот на општина Радовиш, со цел подобрување на бизнис климата и можностите за инвестирање во општина Радовиш Градоначалникот одржа средба со дел од стопанствениците од општина радовиш, поточно со компании од областа на металургијата, пвц индустријата и други.

На средбата повторно беше дискутирано за новиот Предлог-Генерален урбанистички план, можностите и капацитетите за инвестирање во општина Радовиш како и можностите и потребите за воведување на дуално образование во средното општинско училиште во Радовиш.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза