ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ И ОДДАДЕНА ПОЧИТ ВО ЧЕСТ НА ВАСИЛ ДОГАНЏИСКИ И ЈАКИМ СТОЈКОВ

Делегација на Сојузот на борците од општините Радовиш и Конче во неделата положи свежо цвеќе во чест и оддадена почит на правоборците од првиот Плачковички одред Васил Доганџиски и Јаким Стојков кои загинаа во месноста „Мамудица“ на 19 декември 1942 година.

Почитта беше одадена на споменикот на Дедо Дане Трајков на планината Плачковица поради неможноста да се отиде до месноста каде се загинати првоборците од Плачковичкиот одред.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза