ВО БУГАРИЈА ВЛЕЗ СО НЕГАТИВЕН ПЦР ТЕСТ И ПОТВРДА ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ИЛИ ПРЕЛЕЖАН КОВИД

Сите лица граѓани на  Македонија, Израел, Турција и Србија кои доаѓаат во Бугарија од четврток мора да имаат и зелен сертификат и негативен ПЦР тест. Тоа е наредба од бугарската министерка за здравство

Започнувајки со 20 јануари, државјани на Македонија, Израел, Турција и Србија и членовите на нивните семејства кои пристигнуваат од земја-членка на Европската унија, Европската економска област, Швајцарија, Велика Британија и Северна Ирска, Р. Северна Македонија, Израел, Турција и Србија, која е во „црвената” зона, дозволен е влез на територијата на Бугарија со приложување валиден дигитален ЕУ-сертификат за ковид за вакцинација или прележана болест, со негативен резултат од ПЦР-тест до 72 часа пред влез”, соопшти бугарското Министерството за здравство.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза