ПРЕД НАС Е ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД, ЧЕТВРТОК И ПЕТОК СЕ НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ

Овој четврток и петок се нeработни денови – Бадник и Божиќ.

Согласно Законот за празниците 6 јануари (четврток), Бадник, ден пред Божиќ е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, 7 јануари 2022 година (петок), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


Related Articles

Временска прогноза