НАБАВЕНА ОПРЕМА НАМЕНЕТА ЗА ОСНОВНИТЕ ПОТРЕБИ ЗА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ПОЖАРНАТА ВО РАДОВИШ

Општина Радовиш набави опрема за потреби за интервенција на ТППЕ Радовиш

 

„Продолжуваме посветено да се грижиме за опременоста на единицата која професионално ги извршува задачите околу спасувањето на граѓаните и нивните имоти при пожари, природни катастрофи и елементарни непогоди. Врз основа на планираното годишно набавување на противпожарна опрема а согласно Законот за пожарникарство, општина Радовиш изврши набавка на дополнителна количина на противпожарна опрема“.

Опремата е наменета за основните потреби за интервенција на ТППЕ Радовиш – информираше Градоначалникот Ацо Ристов.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза