АМБАСАДОРКАТА НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

Денеска во официјална посета на Радовиш беше Амбасадорката на Република Хрватска г-ѓа Нивес Тигањ.

На остварената средба Градоначалникот Ацо Ристов  ја запозна амбасадорката со информации за Општина Радовиш и нејзините потенцијали. На остварената средба се разговараше и за подршката која Хрватска ја дава на Македонија во процесот на пристапување во Европската Унија.

Воедно се дискутираше за можностите за директна подршка во реализирањето на различни активности  а заради решавање на проблемите и предизвиците со кои се соочува Општина Радовиш на локално и национално ниво. 

Амбасадорката на Република Хрватска г-ѓа Нивес Тигањ, исто така во придружба на Градоначалникот Ацо Ристов го посети Храмот Св. Троица.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза