ЕКОЛОШКИ АКТИВНОСТИ НИЗ ОПШТИНА РАДОВИШ

Првите пролеттни денови со голем број на еколошки активности низ општина Радовиш.

Денеска по повод почетокот на пролетта и денешниот светски ден на водите денес беше спроведена акција за чистење на дивата депонија кај пологонот во Радовиш.

Екипи на ЈП Плаваја работеа на собирање на сметот и другиот отпад кои несовесни граѓани го фрлале на оваа локација каде што во близина е резервоарот за вода, а исто така овде се одржуваат обуки за младите лица кои полагаат возачки испит.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза