ТРИБИНА НА ТЕМА: „ЖЕНАТА КАКО ЛИТЕРАТУРЕН ЛИК ВО ДЕЛАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ АВТОРИ“

По повод Меѓународниот ден на жената 8 Март, Библиотеката „Браќа Миладиновци“ од Радовиш организираше Трибина на тема: „Жената како литературен лик во делата на македонските автори“.

Предавач на трибината беше Д-р Лилјана Пандева, а осврт за ликовите во творештвото на Лилјана Пандева имаше Гордана Здравковска, наставник по македонски јазик.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза