ИНТЕНЗИВНИ ПОДГОТОВКИ ЗА ВОПОСТАВУВАЊЕТО НА ПРВИОТ МАЛ ЕКОЛОШКИ ДИСТРИБУТИВЕН СИСТЕМ ЗА ГРЕЕЊЕ ВО РАДОВИШ

Проектниот тим на ЦеПроСАРД и Општина Радовиш преку проектот „Зелена топлина / Green Heat“ прават интензивни подготовки за вопоставувањето на првиот мал еколошки дистрибутивен систем за греење во нашата земја, кој користи обновливи извори на енергија и на кој ќе се приклучат пет јавни згради во Радовиш.

 

Најголем дел од корисниците на овие згради се децата и младите од оваа општина.

Проект „Зелена топлина / Green Heat“ финансиран од Европската унија.

 

Видео 24 ТВ

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза