ВЕЛИКИ ПЕТОК И ВТОР ДЕН ВЕЛИГДЕН НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ

Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 22 април 2022 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Македонија.

Исто така, понеделник, вториот ден на Велигден неработен за сите граѓани.

Велигден, вториот ден на Велигден – понеделник (25 април) според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Македонија, информира Министерството за труд и социјална политика.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


Related Articles

Временска прогноза