Спортско-еколошка кампања „ЗДРАВИ НАВИКИ ЗА ЗДРАВ ЖИВОТ“

Носител: Општина Радовиш

Партнери: Велосипедски клуб БЕЛ КАМЕН БАЈКС, Здружение ЦЕЛОР, Здружение БИОС, Здружение КРЕА, Здружение ВИА АД АСТРА, Здружение ВО ЗДРАВО ТЕЛО ЗДРАВ ДУХ, Здружение ОРАОВИЧКО СОНЦЕ, Здружение КХО на Турците во И.Македонија

Подржувачи: Кафе бар Ескејп, Кафе бар ТИ АМО, Кафе бар ВИРУС, Кафе бар ДАУНТАУН, Кафе бар ЕЛЕМЕНТ, Кафе бар ГАЛАКТИК, Печатница СОНИ КОМПАНИ, Пиљара ПАМЕЛА, ГП Техноинженеринг, ГП Валаски Градба.

Датум: 02.05.2022 год. – ПОНЕДЕЛНИК

ПРОГРАМА:

11:00 час. – Плоштад Св.Спасо Радовишки

-Собир на велосипедисти, пишување на еколошки пораки, пораки против пороци и сл., делење на маички со лого и прехрамбени продукти

12:00 час. – Поздравен говор на Градоначалник и тргнување

-Редослед: Кафе бар ЕСКЕЈП, Кафе бар ТИ АМО, Кафе бар ВИРУС, Кафе бар ДАУНТАУН, Кафе бар ЕЛЕМЕНТ, Кафе бар ГАЛАКТИК – Размена пораки-здрава храна

-Возење кон Манастирски комплекс „Св.Георгија“

13:00 час. – Пристигнување, одмор, здрава закуска

-Упатување на еколошки пораки, археолошки факти и факти за здрава исхрана

-Еколошка акција на собирање отпад

14:00 час. – Пакување на отпад и заминување

 

Општина Радовиш


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза