ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ПРОЛЕТ НА СРЕБРЕНИТЕ СОНИШТА“

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ПРОЛЕТ НА СРЕБРЕНИТЕ СОНИШТА“
Во деновите Петок и Сабота, во општина Радовиш во организација на Здружението „Невена за тебе, за мене, за нас“ по петти пат беше одржана литературно поетската манифестација за деца и млади „Пролет на сребрените соништа 2022“.
Под покровителство на општина Радовиш, по претходно спроведен конкурс во соработка со Сојузот за грижа и воспитување на децата, беше издаден Алманах на најдобрите песни за 2022 год.
Во Саботата во Центарот за култура „Ацо Караманов“ свечено беа доделени Дипломите на учениците и наставниците ментори кои се дел од Алманахот.

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза