ОДРЖАНА СРЕДБА НА ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ПРОЕКТОТ НА USAID

Како дел од проектот,,Зајакнување на капацитетите за искористуивање на ресурсите” кој ефинансиран од Американската агенција за меѓународен развој (USAID), денес во присуство на Градоначалникот се одржа средба на која се спроведе анализа на капацитетот на самооджливост на општината со користење на  алатка за самооценување на капацитетите на општинската администрација.

Целта на оваа анализа е да се идентификуват  потенцијалните области за подршка ,како и да се подготви сет од конкретни мерки со цел зголемување  на ефикасноста во определени области.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза