ОТВОРЕН ДЕН ВО СОУ КОСТА СУСИНОВ

ДЕНЕС НА ОТВОРЕНИОТ  ДЕН СО УЧЕНИЦИТЕ И ПРОФЕСОРИТЕ НА СОУ КОСТА СУСИНОВ, КОЈ НА НЕКОЈ НАЧИН БЕШЕ ЕДНА СИМБОЛИЧНА ВРАТА ЗА ПРИЕМ НА НОВИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ, БЕА ПРЕЗЕНТИРАНИ СИТЕ СТРУКИ И ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ

 

СО СИЛНА ПОДДРШКА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ, СОУ КОСТА СУСИНОВ СЕ ПОВЕЌЕ СЕ ПРИЛАГОДУВА НА ПОТРЕБИТЕ НА ПАЗАРОТ СО ВОВЕДУВАЊЕ НА НОВИ СТРУКИ И СО ПРАКТИКУВАЊЕ НА ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. ПОКРАЈ КЛАСИЧНОТО ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ, ВОВЕДЕНИ СЕ НОВИ СТРУКИ КАКО ГЕОЛОШКО-РУДАРСКАТА СТРУКА – ГЕОЛОШКО РУДАРСКИ ТЕХНИЧАР И МЕТАЛУРШКИ ТЕХНИЧАР И ТОА ВО ДУАЛНА ПАРАЛЕЛКА, ПОТОА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА СТРУКА  ЗА ЕЛЕКТРО-ТЕХНИЧАР И ЕЛЕКТРО-ТЕХНИЧАР ЕНЕРГЕТИЧАР, МАШИНСКА СТРУКА – МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР, А ОД ОВАА ГОДИНА И ГРАДЕЖНО – ГЕОДЕТСКА СТРУКА, ИСТО ТАКА ВО ДУАЛНА ПАРАЛЕЛКА.

ОД ДРУГА СТРАНА ОВОЈ ОТВОРЕН ДЕН БЕШЕ И МОЖНОСТ ЗА УЧЕНИЦИТЕ – МАТУРАНТИ ПОДЕТАЛНО ДА СЕ ИНФОРМИРААТ И ЗА ЈАВНИОТ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА 15 СТИПЕНДИИ ЗА УПИС НА СТУДЕНТИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ – СКОПЈЕ.

ВО ОВАА ПРИЛИКА, ВО ИМЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АЦО РИСТОВ ИМ БЕШЕ УПАТЕНА СИЛНА ПОДДРШКА НА СИТЕ НАШИ УЧЕНИЦИ КОИ ЗАВРШИЈА ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ СО ЦЕЛ ДА СЕ ЗАПИШАТ ВО СОУ КОСТА СУСИНОВ РАДОВИШ, КАКО И ПОРАКА НА ИДНИТЕ СТУДЕНТИ ДЕКА СЕКОГАШ ЌЕ ЈА ИМААТ ПОДДРШКА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза