РЕАЛИЗИРАНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – 64 наши сограѓани одговорија на повикот за хуманост

Во просториите на ОО Црвен крст Радовиш се реализираше крводарителска акција во соработка со Службата за трансфузиона медицина од Штип.

64 наши сограѓани одговорија на повикот за хуманост и дадоа свој придонес во мисијата за спасување животи.

Kрводарителските акции се дел од целокупниот систем за обезбедување на навремена и безбедна крв во државата и тој процес не смееме да дозволиме да застане како организатори – истакнаа од ОО Црвен Крст Радовиш.

ОО Црвен Крст Радовиш

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза