ОДЛИЧНИ УСПЕСИ НА ОВОГОДИНЕШНИТЕ НАТПРЕВАРИ ПО БИОЛОГИЈА, ХЕМИЈА И ФИЗИКА НА УЧЕНИЦИТЕ ОД РАДОВИШ

Голем успех на деветооделенците Матеј Цветковски и Стефан Милев кои постигнаа одлични успеси на овогодинешните натпревари.

Матеј Цветковски IX – одд. ООУ„Никола Карев“ Радовиш

  • освоено Прво место на Државен натпревар по Физика, ментор Анита Митева Цветковски.
  • освоена Втора награда на Државен натпревар по Хемија, ментор Тања Николовска.

Стефан Милев IX – одд. ООУ„Крсте П. Мисирков“ Радовиш

  • освоенo Прво место на Државен натпревар по Биологија, ментор Марјана Илкова.
  • освоена Втора награда Државен натпревар по Хемија, ментор Зорка Христова Трајкова.

Како резултат на своите успеси овие ученици на 01 Jули 2022 год. учествуваа на Првиот селекционен натпревар по природни науки и успешно се пласираа за учество на Вториот селекционен натпревар за составување на македонскиот тим за учество на 19. Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки (IJSO 2022). На Матеј и Стефан им посакуваме успешна иднина и уште повеќе успеси со кои ќе се гордееме сите.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза