ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНАТА КОМИТСКА ВЕЧЕР

Вчера во предвечерието на големиот христијански празник Успение на Пресвета Богорица, во кругот на манастирот „Св. Ѓорѓи Победоносец“, Ораовица се одржа традиционална Комитска вечер.

Традиционалната Комитска вечер беше во организација на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, но на која покрај членовите и симпатизерите на оваа партија присуствуваа и многубројни гости, кои доаѓаат да ги искажат своите патриотски чувства кон сè она што значи македонско. А комитството секако е дел од македонското минато, кое се разбира побудува такви чувства.

Пред присутните членови и гости, се обрати претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ во Радовиш Јован Ристов, и гостите Антонио Милошоски – Пратеник и член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ,  Жаклина Пешевска – претседателка на Унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ.

 

Вечно ВМРО-ДПМНЕ!

Вечна Македонија!

 

ОК на ВМРО-ДПМНЕ

 

 


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза