“ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕДИ – ПРОМОВИРАЊЕ НА ВЕЛОСИПЕДОТ КАКО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО”

Денеска ООУ “Никола Карев“ од  Радовиш реализира планиран настан  по повод Меѓународниот Ден на Мирот – 21 Септември и Меѓународниот Ден без Автомобили 22 Септември, а во согласност со програматана училиштето за одбележување на еколошки и други важни датуми.

 

Настанот беше реализиран со ученици од предметна настава за време на четврти час, а истиот беше обезбеден со полициска придружба и асистенција на утврдената маршрута, со претходно доставено барање на надлежниот орган ОВР Радовиш.

Информираше Кире Јанковски, ВД директор на ООУ “Никола Карев„ Радовиш


Исто така по повод денешниот ден активности имаа и дечињата од ЈОУГД „Ацо караманов“ од Радовиш.


 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза