ПРЕТСТАВНИЦИ ОД „СОС ДЕТСКО СЕЛО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Во посета на општина Радовиш вчера на средба со Градоначалникот Ацо Ристов беа претставници на СОС Детско село Скопје, а беше разговарано за проектот „Унапредување на системски недостатоци -Поддршка на реформите во системот за заштита на деца.

На оваа средба се разговараше за идни заеднички активности, каде што ќе биде организран настан и повик до граѓаните за пријавување на згрижувачки семејства во општина Радовиш со претставување на бенефитите и финансиската поддршка кои ја имаат згрижувачите од државата.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза