ТРАДИЦИОНАЛНА СРЕДБА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ СВ. ТОМА

Денес во организација на Здружението на Архитекти и Градежници од Радовиш, а по повод денот на Архитектите и Градежниците, “Свети Апостол Тома” беше одржана Свечена богослужба во храмот Св. Троица во Радовиш.

Дружење и прославата на овој патрон продолжи заедно на сите членови од оваа здружение.

Свети апостол Тома е познат меѓу народот по неговото неверување, но на малку луѓе им е јасно дека се работи за сомнеж во воскреснатиот Христос како Спасител. Во личноста на неверниот Тома го видоа симболот на сомнежот во Христовото воскресение, зашто секое неверување на секој еден човек во крајна линија е неверување во Христовото подигање од мртвите.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза