ФОЛКЛОРНИОТ АНСАМБЛ „РАДОВИШАНКИ ЕТНО“ СО ОСВОЕНА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛОТ ВО БУГАРИЈА

ЖФГ „Радовишанки Етно“ на 08.10.2022 година учествуваше на XVII-ти Меѓународен Фолклорен Фестивал “Малешево пее и танцува” с.Микрево Р.Бугарија.

На фестивалот учествуваа  групи од Романија, Украина, Турција, Србија, Бугарија.

Групата се претстави со Сплет од Радовишки Шоплук (осум со осум, ситно оро, лев танец) и истата е наградена во категоријата  Традиционални обреди и традиционална игра.  


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза