ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИОТ АЛПИНИСТИЧКИ СОБИР “ЗОРАН МАЈСТОРСКИ”

После една година од смртта на основачот на 6-то Ноемврискиот собир, Зоран Мајсторски, на местото кое беше негова голема љубов, Пилав Тепе, се одржа искачување на насоките кои тој добро ги владееше.

Тринаесет години го организираше овој традиционален собир кој годинава го преименуваме во меморијален и го носи токму неговото име во негова чест.

Пријатели, колеги и луѓе кои работеа со Зоки оддадоа почит и заедно ја продолжија традицијата и љубовта кон алпинизмот како што тоа го правеше нашиот непрежален Зоран.

Постхумано Зоки вчера по повод празникот на градот 6-ти ноември доби признание од страна на Општина Радовиш за неговите врвни спортски достигнувања, признание исто доби и Драган Станишков кои загинаа минатата година.

 


Врвовите ќе останат неискачени, иако сега си многу повисоко од нив.

Вечна ти слава другар и колега наш!


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза