ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕФИКАСНОСТА, ЕФЕКТИВНОСТА И ПРАВИЧНОСТА НА БУЏЕТСКИТЕ РАСХОДИ ЗА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Градоначалникот Ацо Ристов присуствуваше на состанокот во Владата, на кој се разговараше за подобрување на ефикасноста, ефективноста и правичноста на буџетските расходи за основното образование.

Состанокот го организираше заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, заедно со претставничката на УНИЦЕФ во земјава, Патриција ДиЏовани, а на кој присуствуваше и регионалната директорка на УНИЦЕФ за Европа и министерот за образование и наука Јетон Шаќири, заменик министерот за труд и социјална политика Енвер Хусени, повеќе градоначалници од сите региони во земјава, пратеници од Собранието, експерти од Министерството за финансии, Штефан Худолин, раководител за соработка во Делегацијата на ЕУ во земјава, како и претставници од Светска банка.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза