СДСМ ВО РАДОВИШ СО ТРИБИНА: „КОНСОЛИДИРАНИ И СПЛОТЕНИ СИЛНО И ОДЛУЧНО КОН ИДНИНАТА“

Вчера во Центарот за култура „Ацо Караманов“ беше одржана трибина на која присуствуваше Јована Тренчевска – Претседателкана на Форум на жени на СДСМ о Министерка за труд и социјална политика.

„Обезбедивме рекорден раст на пензиите, продолжуваме со вистинска грижа за сите.Првите две работи кои рековме дека во првиот месец од нашиот мандат ќе ги направивме беа зголемување на минималната плата и зголемување на пензиите. Ветивме поголеми пензии за пензионерите! Имаме стабилен пензиски фонд и предвремената исплата на пензиите продолжува. Само во текот на оваа година пензиите пораснаа за речиси 10%. Во март 2023 пензиите ќе пораснат за уште најмалку 7%. И кога велиме историски најголемото зголемување на пензиите имаше оваа година, тоа и го мислиме, но најдобар показател за тоа се бројките, податоците. Некој може да побива со зборови, но фактите не се побиваат. Тие остануваат да сведочат како поткрепа на резултатите.“ – истакна Тренчевска од трибината во Радовиш.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


Related Articles

Временска прогноза