ФУДБАЛЕРИТЕ ОД ООУ”КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ” РАДОВИШ, ПРВИ ОД ЗОНСКИТЕ НАТПРЕВАРИ

Освоено прво место на фудбалската екипа на нашето училиште ООУ”Крсте Петков Мисирков” Радовиш.

Вчера во спортската сала на ООУ “Тошо Арсов” во Штип се оддржа зонски натпревар помеѓу екипите на основните училишта ” Крсте Петков Мисирков” Радовиш со училиштата ООУ “Никола Вапцаров” Струмица и ООУ” Димитар Влахов” Штип.

Фудбалска екипа на ООУ”Крсте Петков Мисирков” Радовиш беше подобра од своите врсници.

Со освоеното прво место нашата фудбалска екипа се пласира со учество на понатамошните натпреварувања- регион. Да им посакаме успех на нашите ученици и менторот Дарко Милентијевиќ во понатамошните натпреварувања.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза