12. МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА НОВИ ДВА ПРОЕКТИ ЗА ОПШТИНА РАДОВИШ

Вчера во седиштето на Центарот за развој на Југоисточен плански регион, Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов, заедно со Директорот Ѓоко Камчев ги потпишаа Договорите за два витални проекта од јавен интерес за граѓаните.

Првиот договор е во износ од 10 мил.денари а се однесува на изградбата на локалниот пат – обиколница, која ги поврзува улиците Плачковица и Калаузлиска во должина од 906 метри, како дел од Проектот „Туризмот – иднината на регионот“.

Вториот договор е во износ од 1,64 мил. денари а се однесува на реконструкција и доградба на Центарот за култура „Ацо Караманов“ како дел од проектот „Културното богатство-наследство на идните генерации“.

Градежните активности се очекува да започнат кон крајот на оваа и почетокот на наредната година и со ова сакаме да најавиме дека идната 2023 година ќе биде година на сериозни проектни активности согласно заеднички утврдените приоритети и проблеми на граѓаните на општина Радовиш.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза