„РАДОВИШ НИЗ ВРЕМЕТО“ времеплов кој е прикажан преку стари обработени фотографии…

Во склоп на програмата на чествувањето на празникот 6-ти ноември денеска беше отворена изложбата „Радовиш низ времeто“ на стари обработени фотографии кои не враќаат низ времепловот за Радовиш и радовишани.

Изложбата беше посетена од гостите кои присуствуваа и на свечениот прием по повод празникот.

Вреди да се посети оваа изложба која е надополнета со уште фотографии , а една од тие фотографии датира од 1920 година, радовишани се присетија и на поплавата која го зафатила нашето градче во 1982 година, а некои се секааваат и на првите машини за шиење и курсевите кои ги посетувале нивните родители преку фотографијата која датира од 1929 година – истаканаа посетителите на оваа изложба…

 

 

 

 Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза