„ЗНАЕЊЕТО Е НАЈДОБРА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ИНФЕКЦИЈА“ -одбележана неделата на борба против ХИВ/СИДА

ОО Црвен Крст Радовиш реализираше предавање по повод одбележувањето на неделата на борба против ХИВ/СИДА, со едукативно предавање на учениците во СОУ ,,Коста Сусинов” со присуство на 28 ученици и ООУ ,,Никола Карев” со присуство на 54 ученици.

Учениците се запознаа со тоа што значи ХИВ и СИДА, кои се симптомите, како се пренесува, како можеме да се тестираме и превенција од ХИВ.

Работилницата беше спроведена од страна на обучен врснички едукатор Илина Сандева.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза