ОПШТИНА РАДОВИШ ОБЕЗБЕДИ СРЕДСТВА ЗА НАСТРАДАНИТЕ СЕМЕЈСТВА ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО ТУРЦИЈА И СИРИЈА

Советниците на денешната итна седница со единствена точка на дневниот ред обезбедија 500.000 денари од резервите средства кои ќе бидат донирани за настраданите семејства во земјотресот во Турција и Сирија

Итната 25 седница се свика со цел обезбедување на итна финансиска помош од буџетската резерва на Буџетот на Општина Радовиш за 2023 година како донација за Република Турција и Сирија по катастрофалниот земјотрес што  ѓи погоди земјите со големи човечки загуби, повредени граѓани како и голема материјална штета.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза