ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ИЗГРАДБАТА НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ-ОБИКОЛНИЦА, КОЈА ГИ ПОВРЗУВА УЛИЦИТЕ ПЛАЧКОВИЦА И КАЛАУЗЛИСКА

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов, денес беше на увид во градежните работи на изградбата на локалниот пат – обиколница, која ги поврзува улиците Плачковица и Калаузлиска во должина од 906 метри, како дел од Проектот „Туризмот – иднината на регионот“.

Овој проект кој е во соработка со Центарот за развој на југоисточниот плански регион и Бирото за регионален развој е од огромно значење за граѓаните на општина Радовиш кои живеат во тој дел од градот а со тоа и за самиот пристап кон планината Плачковица.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза