ОСВОЕНА ПРВА НАГРАДА ОД 19-ОТ РЕПУБЛИЧКИ ЛИТЕРАТУРЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „РАКАТКИ – 2023“

Атанас Ѓоргиев – деветто одд. во ОУ „Крсте П. Мисирков“ – Радовиш под менторство на: Томе Постолов се закити со прва награда од 19-от републички литературен детски фестивал „Ракатки – 2023“.

Честитки за Атанас и неговиот ментор за постигнатиот успех.


Фестивалскиот одбор на републичкиот литературен детски фестивал „Ракатки – 2023“ известува дека комисијата ги избра творбите на следниве млади автори, кои пишуваа на темата „Чистата средина – мост до моето здравје“.

Прво место:
1. Искра Мицевска – четврто одд.
во ОУ „Вера Јоциќ“ – Скопје
менторка: Билјана Лазареска
2. Димитриј Евтимовски – четврто одд.
во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“ – Скопје
менторка: Весна Бошковска
3. Јована Милковска – шесто одд.
во ОУ „Христијан Карпош“ – Куманово
менторка: Фросина Пешевска
4. Лука Апостолов – шесто одд.
во ОУ „Даме Груев“ – с. Ерџелија
менторка: Катерина Алексова Наумова
5. Даниела Теова – седмо одд.
во ООУ „Васил Главинов“ – Велес
менторка: Каролина Попова
6. Максим Танески – седмо одд. в
о ООУ „Јохан Х. Песталоци“ – Скопје
менторка: Зорица Поп Илиева
7. Бранкица Кукоска – осмо одд.
во ОУ „Страшо Пинџур“ – Вевчани
менторка: Роза Китрозоска
8. Магдалена Петрева – осмо одд.
во ООУ „Браќа Миладиновци“ – Скопје ментор: Сунчица Петрева
9. Атанас Ѓоргиев – деветто одд. во ОУ „Крсте П. Мисирков“ – Радовиш
ментор: Томе Постолов
10. Јана Тодоровска – деветто одд. во ОУ „Ванчо Китанов“
– Пехчево менторка: Габриела Костадинова

Второ место:
1. Рина Никушевска – четврто одд. во ООУ „11 Октомври“
– Скопје
менторка: Весна Недановска
2. Наталија Ристовска – шесто одд. во ОУ „Коле Канински“
– Битола
менторка: Наташа Лозановска
3. Анастасија Ристовска – шесто одд. во ООУ „Владо Тасевски“ – Скопје
менторка: Соња Деловска
4. Јаков Христов – седмо одд. во ООУ „Григор Прличев“ – Скопје
менторка: Татјана Силјаноска-Гочкова
5. Тамара Божинова – седмо одд. во ОУ „Димката Ангелов-Габерот“ – Кавадарци
менторка: Соња Тончевска Костова
6. Урата Џафери – седмо одд. во ОУ „Наим Фрашери“ – Куманово
менторка: Фросина Додевска
7. Михаела Маџевска – деветто одд. во ООУ „Блаже Конески“ – Скопје
менторка: Тања Јанкуловска
8. Трајче Бансколиев – 9 одд. ОУ „Видое Подгорец“ – Колешино
менторка: Марија Брндевска
9. Иван Трендафилов – деветто одд. во ОУ „Даме Груев“ – Градско
менторка: Лидија Каратулкова
10. Елена Анакиева – деветто одд.
во „Методи Митевски–Брицо“ – Лозово
менторка: Ленче Китанова

Трето место:
1. Ена Спахоќ – четврто одд. во
ОУ „Алија Авдовиќ“ – Љубош – с. Батинци
менторка: Ајсела Џоковиќ
2. Даријан Петковски – петто одд. во
ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје
менторка: Весна Кускатска
3. Даниел Каркалашев – шесто одд.
во ООУ „Јан Амос Коменски“ – Скопје
менторка: Елизабета Теодосиевска
4. Менче Размоска – седмо одд.
во ОУ „Ѓорче Петров“ – с. Ропотово -Долнени
менторка: Соња Кировакова
5. Христијан Гочевски – седмо одд.
во ООУ „Дане Крапчев“ – Скопје
менторка: Катица Стојчевска
6. Матеа Ѓоргова – седмо одд.
во ОУ „Пере Тошев“ – Росоман – Сирково
менторка: Данча Давчева
7. Миа Јовановска – деветто одд.
во ОУ „Кочо Рацин“ – Куманово
менторка: Весна Тодоровска
8. Катерина Трајкова – деветто одд.
во ОУ „Гоце Делчев“ – Босилово
менторка: Весна Поп Алексова
9. Бојана Илиева – деветто одд. во ОУ „Страшо Пинџур“ – с. Соколарци – Чешиново
менторка: Тодорка Стоименова
10. Андреа Димитрова – деветто одд. во ОУ „Никола Карев“ – Кочани
менторка: Љупка Стојменова


На наградените ученици Одборот на „Ракатки 2023“ им честита.

За времето и местото на одржување на фестивалот во 2023 г. дополнително ќе бидете известени.

За подобра комуникација и известување следете нѐ на нашата фејсбук-страница https://www.facebook.com/festivalrakatki


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза