УЧЕНИЦИТЕ СЛИКОВИТО ГО ПРИКАЖАА ЗНАЧЕЊЕТО НА КОНСТАНТАТА „ПИ“

Во ООУ” Крсте Петков Мисирков” активот на математичари, заедно со учениците од VI до IX одд. го одбележаа Меѓународниот ден на математиката, денот Пи.

 

Под менторство на наставничката Билјана Наунов, учениците во училишниот двор сликовито го прикажаа значењето на константата Пи.

Во кабинетите по математика, исто така беа изведени активности за денешниот математички празник. Исто така и наствниците од одд настава на сликовит начин го одбележаа овој ден.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза