РЕДИЦИ ПРЕД МАКЕДОНСКИ ШУМИ, ГРАЃАНИТЕ НЕРВОЗНИ ПРЕД СКЛУЧУВАЊЕТО НА ДОГОВОРИТЕ

И денеска масовно граѓаните во редици чекаат за склучување на договори пред подружната единица на ЈП Македонски национални шуми во Радовиш.

Нервозни што чекаат повеќе часови, покрај гласините дека само неколку дена ќе се склучуваат договорите видно исплашени да не останат без договори за огревно дрво кое се склучува само за бука, по цена од 4064 денари, и сеченици од 3186 денари за м/3.

Оваа година нема да се склучуваат договори за дабово огревно дрво, како што најавиша од Подружница Плачковица, на ЈП Национални шуми не се предвидени за експлоатација и сеча на даб за 2023 година.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза