,,ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“-Петок, ќе биде денот „Д“ за чист Радовиш.

Како дел од Проектот „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“, општина Радовиш во соработка со општинските јавни претпријатија, јавните установи и институции, невладини организации и приватните компании ќе спроведе масовна акција за чистење на дивите депонии, речните корита, парковите и останатите зелени површини во градот и населените места.

Во соработка со организаторот МЕН ЕНД МАУНТЕН ДОО, досега беше спроведена урбана акција за сеење на дрва во градот и населените места, а главната акција ќе биде спроведена во деновите 12.05.2023 год. – Петок и 13.05.2023 год. Сабота.

Повеќе информации ќе следуваат во текот на наредните недели.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза