ОДРЖАНО ЕДУКАТИВНОТО ПРЕДАВАЊЕ „РАДОВИШ И РАДОВИШКО НИЗ ВРЕМЕТО“ СО СЛИКОВИТ ПРИКАЗ НА ПРАИСТОРИЈАТА И ИСТОРИЈАТА НА РАДОВИШКО

Во присуство на заинтересирани граѓани, денес во салата за промоции и трибини на Општинска народна библиотека ,, Браќа Миладиновци” -Радовиш, во организација на Граѓанскиот креативен центар КРЕА се одржа едукативно предавање на тема: ,,Радовиш и Радовишко низ времето”.

Предавање беше со наслов „Радовиш и Радовишко низ времето“ и опфати сликовит приказ на праисторијата и историјата на Радовиш и Радовишко.

Оваа едукативно предавање е прво од ваков вид во општина Радовиш. Предавањата ќе бидат реализирани во периодот од месец април до месец јуни 2023 година.

Значењето на овие предавање е големо како за општина Радовиш така и за Република Македонија, а  ќе придонесе за поактивно едуцирање и запознавање на младите со богатотомакедонско културно наследство.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза