20 МАЈ ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИ

20 мај е ден на пожарникарството во Република Македонија, оти  на овој ден во 1836 година во Битола е формиран првиот противпожарен одред. 20 мај од осамостојувањето на Македонија во 1991 година се одбележува како ден на пожарникарите во Македонија. 

Низ улиците на градот ќе се одржа дефиле од единицата ТППЕ Радовиш. 

 

Нашата редакција им го честита празникот на пожарникарите вработени во нашата единица ТППЕ и цела Македонија. 

 

 

*фото Архива

 


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

Related Articles

Временска прогноза