ДОСТОЈНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ФОЛКЛОРОТ ОД РАДОВИШКОТО ПОДНЕБЈЕ – ФА „ЗЛЕВСКИ БИСЕРИ“ ЌЕ УЧЕСТВУВА НА ФЕСТИВАЛ ВО СРБИЈА

Достојно презентирање на фолклорот од Радовишкото поднебје на ТВ Сител од страна на ФА „Злевски Бисери“ – Злеово.

Имено овој викенд ,еден од нај активните и најуспешните ансамбли од нашата општина гостуваше во емисијата ,,Качамак,, на ТВ СИТЕЛ со што достојно ја претстави нашата општина и нашиот фолклор.

Посебно беше истакнато дека досега во нивните емисии немаат видено таква презентација на сценска изведба со која се имаше претставено ФА „Злевски Бисери“.

Инаку која е авторско дело на кореографот на ансамблот Методи Иванов од Радовиш, за кој моментално има позитивни критики за изведбата.

Ансамблот продолжува со поставените планови и следно што го очекува е уште еден голем фолклорен фестивал во Р.Србија, од каде се очекува уште поголеми признанија за нивната работа.

Од нивна страна очекуваме да ги видеме како што рекоа тие во Радовиш на целовечерен концерт за да ги оправдаат досегашните резултати.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза