ЗАПОЧНУВА БЕЛЕЖЕЊЕТО НА ХОРИЗОНТАЛНА СИГНАЛИЗАЦИЈА СО СОПСТВЕНА МАШИНА

ЈП „Плаваја“, и  општина Радовиш долгорочно го решава проблемот со обележувањето на хоризонталната сигнализација.

Набавена е нова професионална машина за бележење, која ќе се користи исклучиво за сообраќајните површини во градот и населените места, вклучувајќи ги пешачките премини, испреќинати и стоп линии, паркинг местата и сл.

Нашата заедничка цел е подобрување на сигурноста во сообраќајот во нашата општина и воопшто на квалитетот на живот.

 

Информираат од Општина Радовиш.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза