ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЕНЗИИТЕ ВО СЕПТЕМВРИ

Преку Фејсбук, Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, објави дека пензионерите ќе добијат покачување на пензиите.

„Обезбедивме постојан раст на пензиите. Согласно претходната методологија пензиите во месец јануари 2022 година пораснаа за 2.9%, Со новата методологија пензиите пораснаа за околу 21%.Септември 2022- 6.8%. Март 2023 – 8.4%, Септември 2023- 6% (проекција). За една година раст од околу 21% или раст за околу 24% од јануари 2022 до септември 2023 година“ напиша таа.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза