ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПАТРОНОТ И ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ – СВ.СПАСО РАДОВИШКИ.

Почитувани,

Традиционално и оваа година, општина Радовиш и Македонската православна црква, Брегалничка епархија – Храм Св.Троица, ќе го одбележат чествувањето на патронот и заштитник на градот – Св.Спасо Радовишки.

За одбележување на празникот е предвидена следната,

 

П Р О Г Р А М А

18.08.2023 – Петок, Плоштад Св.Спасо Радовишки

17:00 час. Отварање на манифестацијата „МЕДЕН РАДОВИШ“

17:30 час. Mузичка програма

 

19.08.2023 – Сабота

12:00 час. Излагање и презентација на производи од мед

18:30 час. Ликовна изложба од радовишка ликовна колонија, ОУ ЦК „Ацо Караманов“

19:30 час. „Близнаци сме посебни сме“, Плоштад Св.Спасо Радовишки

 

20.08.2023 – Недела

18:00 час. Вечерна богослужба, Храм „СВ.ТРОИЦА“

18:45 час. Литија од Храм „СВ.ТРОИЦА“ до Плоштад „Св.Спасо Радовишки“

19:15 час. Молебен пред Параклисот „Св.Спасо Радовишки“

21:00 час. Духовна академија, Храм „СВ.ТРОИЦА“

 

21.08.2022 год. – Понеделник

08:00 час. Света литургија, Храм „СВ.ТРОИЦА“

                  Славски колач

 

Со Божјата милост, славата и молитвите на светителот Св.Спасо Радовишки, Ве покануваме да ја продолжиме традицијата на чествување.

Со почит.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

About the author /


Related Articles

Временска прогноза