ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА НА ТЕМА „НАСИЛСТВО-БУЛИНГ“

Секоја година од 21 до 27 септември се одбележува ПХВ неделата која има за цел промоција на мир, толеранција, соживот и ненасилство.
Како дел од ПХВ циклусот 2023, одржана е ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА на тема Насилство-булинг. На трибината се зборуваше за булингот, за насилството во училиштето, видиливо и скриено и беше ставен акцент на постоење на истото и начините на кои може да се превенира, стопира и изолира.
ОО Црвен крст Радовиш во соработка со ООУ”Гоце Делчев” , а на трибината беа вклучени, наставници, вработени и волонтери во Црвен крст Радовиш, училишниот педагог и психолог и други соработници.
ОО Црвен крст

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза