РАДОВИШКА РЕКА: ЗПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА РЕЧНОТО КОРИТО

По добиената донација на нафтен дериват од Рудникот „Боров Дол“, во соработка со ЈП „Плаваја“ од денес започна чистењето на речното корито на Радовишка река.

Чистењето ќе се одвива од горниот дел на реката – надолу, со цел да се избегнат несакани последици од надојдување на поголеми количини на води од поројни дождови.

Замолуваме за разбирање кај граѓаните кои живеат во деловите каде ќе се врши чистењето.

 

Информираат од Општина Радовиш

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза