ЗАПОЧНАА “50 JУБИЛЕЈНИ КАРАМАНОВИ СРЕДБИ“

Вечерва започнаа јубилејните 50 Караманови средби, а свечено ги отвори покровителот на средбите Градоначалникот Ацо Ристов.
Беседа за Ацо Караманов и фрагменти од неговата монодрама „Јас сакам да станам поет“ прочита Доне Донев – артист, публицист и поет.
Ви склоп на програмската содржина беа доделени награди за наградните книги, кои се јавија по Конкурсот распишан од Центарот за култура „Ацо Караманов“ Радовиш.Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза