ПРОДОЛЖУВА ПРОГРАМАТА ОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЈУБИЛЕЈОТ „50-ТИ КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ“

Кино проекција на македонски документарен филм „Поети револуционери – Ацо Караманов” во продукција на Радио телевизија Скопје од 1977 година, наменета за учениците од основните општински училишта од Радовиш, како дел од програмата на Меѓународната културна манифестација 50-ти Караманови поетски средби.

 Интерактивна работилница за учениците од основните општински училишта од Радовиш на тема: Животот и творештвото на нашиот сограѓанин Ацо Караманов под менторство на проф. Катерина Диманова и проф. Славчо Атанасов, како дел од програмата на Меѓународната културна манифестација 50-ти Караманови поетски средби.

 Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза