Радовишки марифети: САМУН

Радовиш, како град со мултикултурно живеење, има голем потенцијал да привлече внимание со својата традиционална кујна. Мирисот на лебот, баклавите и самуните испечени во фурна на жар, специфичната афионова сол, маџуните и ашурето се само дел од „марифетите“ што ја прават посебна радовишката кујна. Иако, генерално, традицијата е распостранета секаде во Македонија, постојат неколку оригинални рецепти што може да се сретнат само во Радовиш.

Поради тоа, од оваа рубрика „Радовишки марифети“ , ќе ви претставиме неколку радовишки кулинарски тајни.

 

РАДОВИШКАТА ТРАДИЦИЈА …..Видео од 1973 година, од приготвување на Самун и татлија во Радовиш …..www.RadovisNews.mk

Julkaissut Radovis News Torstaina 13. lokakuuta 2016

РАДОВИШКАТА ТРАДИЦИЈА …..

Видео од 1973 година, од приготвување на Самун и татлија во Радовиш …..

 

 Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

About the author /


Related Articles

Временска прогноза