Радовиш, како град со мултикултурно живеење, има голем потенцијал да привлече внимание со својата традиционална кујна. Мирисот на лебот, баклавите и самуните испечени во фурна на жар, специфичната афионова сол, маџуните и ашурето се само дел од „марифетите“ што ја прават посебна радовишката кујна. Иако, генерално, традицијата е распостранета секаде во Македонија, постојат неколку оригинални рецепти што може да се сретнат само во Радовиш.
Поради тоа, од оваа рубрика „Радовишки марифети“ , ќе ви претставиме неколку радовишки кулинарски тајни.
РАДОВИШКАТА ТРАДИЦИЈА …..
Видео од 1973 година, од приготвување на Самун и татлија во Радовиш …..
РАДОВИШКАТА ТРАДИЦИЈА …..Видео од 1973 година, од приготвување на Самун и татлија во Радовиш …..www.RadovisNews.mk
Julkaissut Radovis News Torstaina 13. lokakuuta 2016
Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови